Pokličite
041 689 649 | 030 689 649
Elektonska pošta
bojan.ruzman@re-domus.si
Dom je vsakomur najboljši prijatelj ...
..., zato potrebujete prave RE-šitve
..., zato pričakujte prave odgovo-RE:

Dunajski stanovanjski sklad namerava vsako leto dokončati 9000 novih subvencioniranih najemnih stanovanj


Kurt Puchinger, vodja posvetovalnega odbora za stavbna zemljišča pri dunajskem stanovanjskem skladu: Naše prepričanje je, da morajo biti najemna stanovanja dostopna tudi srednjemu sloju. V lasti Dunaja in nizkoprofitnih organizacij je že okoli 650. 000 stanovanj, kar je dve tretjini celotnega stanovanjskega fonda. Zasebni investitorji se morajo tako osredotočati na drugačne projekte.

Pri ljubljanskem stanovanjskem skladu so nedavno gostili Kurta Puchingerja, ki pri dunajskem stanovanjskem skladu vodi odbor za stavbna zemljišča. Prav pomanjkanje primernih zemljišč je edini pravi problem Dunaja, ki kljub temu namerava kmalu vsako leto dokončati 9000 novih subvencioniranih najemnih stanovanj. S takim tempom gradnje bi v Ljubljani pomanjkanje neprofitnih najemnih stanovanj za socialno šibkejše odpravili v pol leta. Nato bi najemna stanovanja lahko ponudili tudi mladim in srednjemu sloju, ki mu na Dunaju niti na pamet ne pade, da bi vse življenje odplačeval kredit za nakup stanovanja.

 

Celoten članek si lahko preberete na: https://www.dnevnik.si/1042774417/lokalno/ljubljana/kurt-puchinger-dunajski-stanovanjski-sklad-najemna-stanovanja-morajo-biti-dostopna-tudi-srednjemu-slojuSpletno mesto uporablja piškotke. Z njimi zagotavljamo funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Več o piškotkih Se strinjam Onemogoči piškotke